De Gym

De Gym is een creatieve samenscholing waar verschillende culturele activiteiten plaatsvinden. In en rondom het voormalig Willem Lodewijk Gymnasium in het centrum van Groningen worden in de nacht concerten georganiseerd en overdag is koffietent BED open, waar je zachtjes kunt werken of wegdromen op of onder een van de hoogslapers. Eerder dit jaar is de Gym verkozen door VPRO 3voor12 tot een van de belangrijkste underground-locaties van Nederland. De Gym wordt gerund door een groep kunstenaars en muzikanten die zich belangeloos inzetten om deze plek te laten bestaan en draait voor 100% op vrijwilligers.
Een grote diversiteit aan kleine en grote initiatieven en organisaties uit Groningen gebruiken de vele ruimten die de Gym herbergt (ze heeft een kleine 1000 m2 verspreid over 5 zalen tot haar beschikking), om hun programma en eigen producties te tonen aan publiek. Elke vrijdag voor €3,50 kun je eten in BED, waar de vele studenten die Groningen rijk is een groot plezier mee gedaan wordt.

Op eigen houtje organiseerde de GYM Euromoney 2014 en 2015; een driedaags alternatief voor Eurosonic. Tevens onderging het pand meerdere spectaculaire metamorfoses. Zo was er in augustus 2013 een Trendy Asian restaurant te vinden en tijdens pasen 2014 een Eierrestaurant. Het WK van 2014 werd er gevierd met vijf WKaraoke-avonden, en ook in de toekomst hopen de organisatoren zichzelf opnieuw uit te blijven vinden.

get in contact

De Gym
Oosterstraat 13a
9711 NN Groningen