Katerig of poezelig?

Oh wat missen wij de tijd waarin wij onbevangen konden gaan stappen, een leuke nieuwe outfit aantrekken en dansen tot er blaren op de voeten zaten. De tijd waarin men nog tegen elkaar aan mocht dansen, waar er op de dansvloer gezweet werd, waar er gekust werd, handen vastgehouden werden op weg naar buiten. Waar je aan de bar kon flirten met de knappe bartender die u een drankje van het huis aanbood…
Hoewel de tijden even veranderd zijn, proberen wij het leven toch nog zo veel mogelijk te vieren. Er zijn mensen die alsnog gaan trouwen en een mooie toost maken, er zijn verjaardagsfeestjes met maar een kwart van de gasten maar waarbij er toch geproost wordt, en er zijn picknicks op anderhalve meter afstand met een wijntje of biertje in de zon. Het leven moet gevierd worden, al leven we tegenwoordig een beetje 'met mate'. Hoewel er natuurlijk niet voor elk feestje alcohol nodig is, gebeurt dat wel vaak. Soms kan het lastig zijn de gevolgen ervan te overzien.
Voor meer informatie over een alcoholverslaving kunt u hulp zoeken.

Katerig.

Een ding dat men vast niet erg mist, zijn de fikse katers. Nadat u te veel heeft gedronken, merkt u vast de volgende dag hoofdpijn, misselijkheid, of draaierigheid. Soms hebben mensen geluk, en voelen ze er niet veel van. Dit ligt dan natuurlijk ook aan leeftijd, en aan hoeveel alcohol ze hebben geconsumeerd. Maar op latere leeftijd is bekend dat je de welbekende 'kater' steeds meer gaat voelen. Hoe ouder men wordt, hoe beter men het voelt. In ene heeft u meer slaap nodig, meer water, meer tijd om erover heen te komen. Vroeger kon u wellicht een nacht doorhalen en meteen door naar werk, maar tegenwoordig moet u twee dagen met een natte lap op uw kop op de bank liggen. Dat hoort bij het ouder worden!

Sporten.

Er wordt gezegd dat het fit houden van het lichaam kan helpen de fikse katers tegen te gaan. Als u regelmatig sport en beweegt, verlaagt u uw cholesterol. Dat is beter voor het hart en de bloedvaten. Als u een goeie conditie opbouwt, kan dit u helpen sneller terug te veren na een avondje doorzakken. Maar hoewel dit allemaal goed en wel is, is het belangrijkste: water drinken. Na een nachtje drinken is uw lichaam namelijk uitgedroogd. Alcohol onttrekt water uit het lichaam, wat hoofdpijn geeft. Drink op de avond zelf af en toe een glas water, en zeker voor u naar bed gaat.
Hoewel de feestjes tijdelijk verminderd zijn, is het fijn om alvast voorbereid te zijn op de toekomst!

Berichten gemaakt 2

Geef een reactie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven