Sportievelingen opgelet!

Ben je na al die heerlijke cocktails op het strand en onbezonnen eetmomenten op vakantie weer toe aan wat conditie en spierkracht, maar weet je niet waar je weer moet beginnen? Heb je geen zin om tussen allerlei fitgoeroes in de sportschool te staan en daar met moeite 1 kilo omhoog getild te krijgen? Geen zorgen, in deze tekst kun je lezen hoe je toch je conditie maar ook je kracht weer op peil kunt krijgen, zonder ‘walk of shame’.

Full body workout?

Iedereen heeft het waarschijnlijk weleens geprobeerd. Met je goede gedrag richting die sportschool en eenmaal daar aangekomen voel je je ‘oh zo ongemakkelijk’. Want wat moet je in hemelsnaam doen met al die apparaten? En waar begin je als je amper een zak aardappelen van 5 kilo van de supermarkt naar huis kan tillen? Raak dan niet in paniek, want je kunt lekker aan de slag bij jouw thuis. Op de zolder, slaapkamer of waar je dan ook maar wilt. Wel zo fijn als je niet nagestaard wilt worden. Maar goed, wat heb je daarvoor nodig? Een van de opties die je zou kunnen overwegen, is het aanschaffen van een krachtstation. Dit is een apparaat met veel verschillende functies waardoor je verschillende spiergroepen kunt trainen. Wat dit apparaat zo geliefd maakt, is de totale body workout die je ermee kunt doen. Krachtstations zijn er in veel verschillende vormen, maten en functies, dus kijk rustig even online of in een winkel wat je aanspreekt. Het mooie van een krachtstation is dat je ze aan kunt passen aan jouw persoonlijke niveau. Dus als beginneling kun je rustig het niveau en de intensiteit wat lager leggen. Ben je eenmaal goed opdreef? Dan is het gemakkelijk het apparaat weer aan te passen!

Fietsen op zolder

Ben je toch niet helemaal van de krachttraining en passen oefeningen die zich meer op conditie richten beter bij jou? Je kunt dan eventueel een hometrainer kopen. Dit is een apparaat dat je makkelijk kwijt kan in je huis en waar je op kunt gaan zitten wanneer het jou uit komt. Een hometrainer kun je vergelijken met een soort fiets en het wordt daarom soms ook wel indoor cycling genoemd. Het apparaat is vaak makkelijk in gebruik en perfect als je wilt beginnen met sporten. Desondanks maken ook veel ervaren sporters gebruik van een hometrainer (al dan niet op de sportschool). Dus, wat houdt je tegen?! Go for it! 

Berichten gemaakt 5

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven